Cum am facut un terrarium pentru suculente

Bine v-am regasit!

In plina aventura a amenajarii noului atelier Ador deco, m-am gandit sa aduc si cateva note mai calde, prin flori, tablouri sau pernute. Nu as fi vrut sa fiu inconjurata doar de masini, simteam nevoia unui spatiu mai „cosy”, creativ si odihnitor in acelasi timp, atat cat se poate printre masini galagioase.

Asadar, azi va propun decoararea unui terrarium, o vaza (sa ii spunem asa) din sticla transparenta, in care putem pune diverse plante. Aveam un recipient mai patratos, plante in curte (si-asa imi faceam probleme cum vor trece peste iarna), vopsea lavabila (de perete) ramasa de la zugraveala si m-am pus pe treaba. In 15 minute nici nu ai ce face.

Am plecat de la acest recipient.

decor cu flori

Aveam deja un aranjament cu suculente in curte, am luat de aici cateva bucati.

decor cu flori

Am pus pamant pana spre gura vasului, cu atentie mare la frunzele plantelor, sa nu le rup.

decor cu flori

De-abia dupa ce le-am plantat mi-a venit ideea sa vopsesc vasul. Asadar, acesta ar trebui sa fie primul pas, dar m-am descurcat si asa. Am lipit banda de perete pe sticla.

decor cu flori

Cu trafaletul si vopseaua ramasa de la zugravit am decorat vasul. Adera foarte bine si are o textura ca de ceramica. Se poate da si al doilea strat.

decor cu flori

Am mai pus cateva pietricele, atat de decor, cat si sa fie mai usor la udat. Si, cam gata. In doi timpi si cateva miscari de trafalet.

decor cu flori

Sa va spun ca mi-e drag aranjamentul acesta si il folosesc si la fotografii?

decor cu flori

Si uite si o parte din atelier, inca in reamenajare, dar cat sa iti faci o idee. Se vede si micul meu aranjament, langa biroul unde lucrez si creez.

Atelier Ador deco

Sper sa iti fie de folos si sa te inspire si acest tutorial.
Iar daca vrei cadouri pentru mici adorabili, personalizate si brodate, te astept aici, pe www.adordeco.ro.
Ganduri bune!
Laura Dumbrava

Comentarii

comentarii