Cum sa cauti dupa o imagine pe Google

De obicei, cautam pe Google, tastand un cuvant. Mai apoi, motorul de cautare ne duce pe diverse siteuri s.a.m.d. Cum ar fi insa sa cautam dupa o imagine, nu un cuvant. Fie vrem sa cautam un produs identic cu unul dintr-o fotografie gasita tot pe net, dar fara sursa, poate vrem sa vedem daca nu ne regasim propriile fotografii pe alte siteuri (da, fara sa fim intrebati de vreun drept de autor), situatiile sunt diverse.

Un exemplu care iti poate salva niste bani: vad o fotografie cu o rochie superba, promovata pe un site din SUA, pret ok, transportul, mai mult decat produsul. Dau un „search” dupa imagine si…gasesc acelasi produs in China (nu era greu de ghicit), cu transport cu Posta zero. Nu discut acum de preturi, calitate, taxe etc, ideea e cum cautam o imagine si la ce ne-ar putea folosi aceasta „unealta”.

Prima data, deschidem Google-ul:

In dreapta, sus, scrie „images”, acolo dam „click”.

Dupa ce am dat „click”, ni se deschide fereastra de mai jos.

Incarcam o imagine salvata pe calculator. Eu am incarcat o fotografie cu fetita mea, curioasa sa vad daca o mai regasesc si altundeva decat pe site-ul www.adordeco.ro, unde vand anumite produse pentru copii.

Dupa ce am incarcat fotografia, dau „search” si ma duce atat spre fotografii similare (copii), cat si spre site-ul unde incarcasem cu ani in urma fotografia. Da, Google-ul stie si tine minte tot :).

Inchie aici acest mic tutorial.
Sper ca si aceasta informatie sa iti fie pe viitor utila, iar de crezi ca le-ar fi si altora de folos, te rog sa ii dai „share” si pe Facebook sau alte retele de socializare.
Multumesc,
Laura

Comentarii

comentarii