Ceainaria de acasa

V-am povestit intr-un articol anterior ca m-a prins finalul anului 2016 renovand. Am profitat de valul de entuziasm ( a se citi „chef de intors casa „) si am continuat renovarea.

Aveam intre sufragerie si living un spatiu care ar fi trebuit sa fie vitrina deschisa. Nu a iesit ce am vrut eu initial si m-am hotarat sa inchid spatiul respectiv si sa il transform in…ceainarie. De fapt, cei mici voiau o…casuta din copac. Si uite asa, am combinat povestile si mi-a iesit acest proiect. Am inchis cu rigips, finisat, zugravit intr-un ton mai inchis.

renovare locuinta

Am pus pigmenti colorati in vopseaua lavabila, am trasat cu creionul conturul unui copac si, cu pensule mari si mici, am pictat un copac.

renovare locuinta

Cu sabloane, am facut flori si frunzulite, cu gandul la un cires. Dupa ce s-a uscat vopseaua, am dat cu smirglu, dorind sa obtin o imagine mai stearsa, care sa semene cu desenele realizate cu creta (cred ca de la astia mici mi se trage, ca ei au desenat pe pereti, motivul pentru care m-am si apucat de renovat).

renovare locuinta

Am cumparat rafturi de la un magazin de bricolaj. Le-am taiat acolo, asadar, acasa, au fost gata de montat. Am tinut cont ca peretele din spate e din rigips, asadar, elementele de prindere a rafturilor au fost montate in lateral, pe peretele din caramida.

renovare locuinta

L-am rugat pe sotul meu sa imi prinda o placa de lemn pe un dulapior pe care il aveam deja, cu intentia de-a obtine o bancuta, un loc de savurat ceaiul, citit, stat pe calculator s.a.m.d. De la acelasi magazin de bricolaj am cumparat un covoras tesut, in ton cu albastrul pe care il folosisem deja la cateva elemente decorative din casa. L-am asezat pe bancuta. Voi pune la un moment dat si o pernuta mai lunga, pentru a fi mai comoda. De asemenea, aveam de la bunica niste resturi de dantela si repede, repejor, cat sotul meu a pregatit lemnul, eu am facut pernitele.

renovarea locuintei

renovarea locuintei

Am pus pe rafturi cateva cani, cutii de ceai, carti, flori… In timp, sigur se vor mai aduna si altecele.

renovarea locuintei

renovarea locuintei

renovarea locuintei

Am pregatit si niste tablouri cu mesaj (voi reveni cu un articol tutorial), am imbracat in haine noi si ceasul (tutorialul e aici), am vopsit si…ghiveciul de la orhidee, vaza, am pus un nou abajur din hartie din orez, am bagat la inalbit husele albe de la scaune, spalat perdele…si uite asa, sufrageria mea e primenita pentru un nou an.

renovarea locuintei

renovarea locuintei

cum sa faci un ceas

Si cateva cadre mai largi cu noul meu coltisor de odihna :).

renovarea locuintei

renovarea locuintei

renovarea locuintei

Si, la ceas de seara, Anastasia mea, surprinsa cu telefonul, savurandu-si ceaiul.

renovarea locuintei

Si numai bine ce am terminat de renovat, ca am si facut o petrecere, sarbatorindu-l pe mezin. „Casuta din copac” repede a fost ocupata :)))))). Cam micuta pentru noii „locatari” :))).

renovarea locuintei

Inchei aici povestea ceainariei mele. Daca ti-a placut si crezi ca le-ar fi si altora de folos ca inspiratie, am sa te rog sa dai „Like” si pe Facebook.

Cu drag, Laura

Comentarii

comentarii