O rochita din bluzita. Tutorial
Bine te-am regasit!
Iti propun un tutorial mai lung, asadar, voi trece direct la fapte :).
Am transformat o bluzita intr-o rochita pentru fetita mea, Anastasia, care in curand va implini 5 ani. Era o bluzita ratacita prin dulap, neatractiva si nepurtata ca, deh, nu avea niciun desen pe ea.
Mai aveam prin atelier si niste tricot cu lurex, in pentru ii, niste tul roz si uite asa, mi-a venit ideea rochitei. Prea se „legau” toate.
Am pus la treaba si masina de brodat si…am incalecat pe-o sa si am facut si un tutorial, poate vrei sa cosi si tu vreo rochita.
Ai nevoie de masina de cusut casnica, obisnuita.
Aplicatia tip broderie poate fi inlocuita de orice: floricele aplicate, desene facute cu vopsea textila, margelute cusute, broderie de mana s.a.m.d.
Timp de lucru: 2 ore
Dificultate: incepator spre mediu
Aceasta e bluzita.
Si ce a iesit la final. Cu fotomodel cu tot.
Acestea sunt materialele pentru partea de jos a rochitei. Pe parcurs, am adaugat un strat de tul, sa stea rochita mai „infoiata”. De printesa sa fie!
Am marcat centrul modelului pe care urma sa il brodez. Ma ajuta cand fixez materialul in gherghef.
Cam asa:
Am incarcat modelul cu Minnie in masina.
Prima data, se contureaza/ „deseneaza” locul in care va fi capul lui Minnie.
Deoarece urma sa „umplu” broderia cu tricot, pentru o cat mai buna tinuta, am lipit cu calcatorul pe spatele tricotului argintiu o intaritura care ii asigura tinuta.
Am pus-o la masina de brodat si a iesit asa. Cu forfecuta de broderie, cu atentie, am decupat pe margine.
Inca o data, am pus ghergheful in masina pentru a broda conturul.
Pentru fundita, am urmat aceiasi pasi.
Inca o data, la masina…
In timp ce masina broda, am pregatit partea de jos a rochitei.
Am taiat 3 fasii de material: tricot, in, tul, o lungime de 150 cm si o inaltime de 35 de cm pentru fetita de 5 ani. Atentie insa unde marcati talia, de ea trebuie sa tineti cont cand stabiliti lungimea. In acest caz, e cu talie cazuta.
Am facut un tiv mic la materialul alb. La celelalte nu a fost nevoie, nu sunt desirabile.
Dupa ce broderia a fost gata, am pregatit si partea de sus. Am taiat din bluzita si, pe subrat, am mai intrat un pic cu masina de cusut, sa marchez un pic talia.
Sa revenim la partea de jos.
Am fixat masina de cusut pe pasul cel mai mare. Urmeaza sa incretesc materialul.
In fotografie se vede un fir de ata alba. Sunt de fapt doua, de unul insa se trage pentru a forma pliuri.
Dupa ce am incretit-o astfel incat sa fie cat circumferinta taliei, chiar un pic mai larga (trebuie tinut cont ca bluzita e din tricot care se largeste), am fixat cu ace cele doua parti.
Am cusut cele doua parti intre ele cu pas in zig-zag. In acest fel, se asigura o usoara elasticitate si nu exista riscul sa se rupa ata. Mai apoi, am surfilat cu pasul cel mai mare (adanc) si mai larg de la zig-zag.
La final, pe partea din spate de la broderie am aplicat/lipit un material, astfel incat sa nu deranjeze pe piele cusatura in relief.
Si iaca si rochita.
Si „fotomodeala”.
V-am spus eu ca e un tutorial lung :).
Daca il gasesti util, am sa te rog sa dai like pe Facebook, s-ar putea sa le fie si altora de folos, iar de ai intrebari, lasa-le la comentarii.
O seara minunata cu dragii tai sa ai!
Laura
Mai 05, 2016 @ 13:17:14
Dragut!