Cum sa decorezi o lumanare de botez

La sfarsitul anului trecut am fost nasa dragului meu Razvi. Pe langa marea provocare a unei nase „Eu cu ce ma imbrac?!” :), a fost si …lumanarea.

Aflasem eu de la fetele din grup ca musai sa cumperi lumanare de botez de la biserica. Si asa mi s-a intamplat si mie. Pana aici nu ar fi nicio „problema”. Singurul ei „pacat” e ca era de  culoarea aceea maro inchis cum e ceara. Asadar, decorez-o daca poti! Dar, vorba parintelui, „Laura, nu te mai vaita atata!!!” :))))

Si uite asa, mi-am pus mintea la contributie si m-am pus pe…colorat, mai bine spus, pictat. E primul meu experiment. Nu stiam cum va fi aprinsa, daca arde cum trebuie, daca rezista la apa care picura din aranjamentul floral, daca scoate fum, daca va mirosi mai ciudat…

Inainte de a arata tutorialul  precizez avantaje si dezavantaje:

1. Vopseaua aleasa, acrilic de la Darwi, e usor semi transparenta, a trebuit sa dau vreo 3 straturi.

2. Fara sa stiu, stratul de vopsea si cel de ecolac au impiedicat lumanarea sa se topeasca foarte repede. S-a creat in varf, in jurul fitilului, un fel de „paharel” in care s-a mentinut ceara topita. In timpul slujbei, care a durat aproape o ora, nu s-au scurs decat cateva picaturi! De-abia la sfarsit, dupa ce am stins-o si am inclinat-o, a curs din ea mai multa ceara topita.

3. Picaturile de apa din aranjamentul floral o „pateaza”. Asadar, acesta ar fi un dezavantaj. Inspirata, Cornelia de la Floral Poetry, raspunzatoare cu aranjamentul floral, a imbracat partea de jos in panglica aurie, in ton cu vopseaua.

Materiale:

lumanare maro
vopsea acrilica
buretel de aplicat vopseaua
ecolac
pensula de aplicat ecolacul
aranjament floral dupa preferinta si in ton cu tema botezului

Asa arata lumanarea pe care am cumparat-o de la biserica.

cum sa decorezi o lumanare de botez

Aici e vopseaua acrilica de la Darwi. O aveam deja in atelier, mai lucrasem la proiecte „shabby chic” cu ea. Precum se vede, in fotografie e si buretele cu care am aplicat vopseaua. Deci, nu cu pensula! Poti folosi si un burete de…vase.

cum sa decorezi o lumanare de botez

Primul strat nu a acoperit-o foarte bine, asadar, am mai insistat. Se usca foarte usor si rapid cu uscatorul de par, asadar, nu trebuie sa astepti prea mult.

cum sa decorezi o lumanare de botez

Dupa ce am „aurit-o” cu inca 2 straturi de acrilice, am dat un strat de ecolac cu o pensula.

cum sa decorezi o lumanare de botez

Am uscat iar cu uscatorul de par si am trimis-o Corneliei cu care convenisem paleta de culori de la aranjamentul floral de la lumanare si de la candy bar.

cum sa decorezi o lumanare pentru botez

cum sa decorezi o lumanare de botez

La sfarsitul slujbei mi-am dat seama ca nu s-a scurs ceara din ea. Ce vezi in aceasta fotografie sunt cateva picaturi scurse dupa ce am inclinat-o si stins-o, chiar la sfarsitul slujbei.

cum sa decorezi o lumanare de botez

Incantata ca am descoperit fara sa vreau smecheria aceasta, am fotografiat-o in detaliu. Aici se poate vedea in varf cum s-a format o „margine” din acrilic si ecolac (probabil) care a impiedicat ceara sa se scurga.

cum sa decorezi o lumanare de botez

Mai jos, las cateva fotografii cu aranjamentul floral care e in ton cu lumanarea.

DSC_0112

cum sa decorezi o lumanare de botez

I-am pregatit lui Razvi si decorul pentru mese. Aici, un meniu cu …stegulet :).

pentru masa de botez

Iar aici e numele lui realizat din lemn si decorat.

DSC_0090

DSC_0088

Ce sa mai spun?! Ca a fost un botez ca in povesti?! Nici nu se putea altfel!

Sper ca aceasta informatie ti-a fost de folos. Daca mai am cu ce sa te ajut, poti sa imi lasi un comentariu, iar de gasesti aceasta informatie utila, am sa te rog sa dai like pe Facebook, s-ar putea sa le fie si altora de folos.

Comentarii

comentarii