Un pinguin dulce dintr-o inimioara (figurine din pasta de zahar, partea a 3-a)
Si iata inca o figurina dulce pe care am invatat sa o facem cu ajutorul Paulei Rusu de la Piece of cake, la Atelierul de decoratiuni din pasta de zahar.
In partea intai ti-am aratat cum sa faci un bradut colorat din pasta de zahar (articolul e aici), iar in partea a doua am redactat un articol despre cum sa faci un omulet de zapada. Tot duuuulce.
Materiale:
pasta de zahar ( de la www.musteriu.ro o poti cumpara la cantitatea de 200 de gr, 15 lei.)
decupatoare in forma de cerc si inimioara
sucitor
colorant sau pasta de zahar colorata
Grad de dificultate: usor
Timp de lucru: 15 minute pentru un incepator.
Pasi:
Am framantat in mana o bucata de pasta de zahar cam de marimea unei nuci mai mici. Pasta de zahar se inmoaie de la caldura palmelor si e foarte usor de lucrat cu ea. In cazul in care se inmoaie prea tare si devine prea lipicioasa se pune pe masa de lucru amidon. Intindem usor cu un sucitor. Ne iese o „placintuta” cam de 3 mm. grosime.
Dupa ce am „framantat” „placintuta”, facem un cerc cu decupatorul in forma de cerc.
Facem aceiasi pasi cu pasta de culoare neagra.
Cu decupatorul in forma de inimioara decupam o inimioara in cercul negru.
Punem inimioara, mai exact cercul cu gol in forma de inima, deasupra cercului alb. Ca sa fim siguri ca sta lipit putem folosi ca lipici…apa pe care o aplicam cu o pensula.
Cu acelasi decupator rotund facem si o caciulita.
Mai facem un mot la caciula si o bordura pentru un aspect cat mai real.Dintr-un „strop” de pasta de zahar neagra facem 2 ochisori. Gura o facem dintr-un cerc pe care il modelam in forma de cioc intre degete.
Iaca, i-am pus si un fularel sa nu ii fie frig :).
E primul meu pinguin din pasta de zahar, facut in viteza ca mai aveam si treaba de ajutor de mester, dar eu zic ca e destul de dragalas :))). Ca ma laud de una singura :)))))))))))
Eu zic sa incerci si tu. Sigur vei reusi!