Cum sa facem o coronita-ren de Craciun

Cu Renate Severineanu, alintata Kati, m-am intalnit prima oara pe Facebook. Tot schimband mesaje, primesc un tutorial video realizat de ea cu niste coronite mai altfel. Cum le vad, ceva face „click” si ii propun sa vina la un atelier pentru copii si parinti in care sa ne arate „live” cum se fac aceste coronite.

Da, stiu, nu e coronita clasica de Craciun, a contat insa cel mai mult faptul ca si la acest atelier, parinte si copil, s-au asezat IMPREUNA la masa, s-au ajutat unul pe altul, cu zambetul pe buze, cu rabdare si multa dispozitie de-a invata ceva nou. 

Asa, sa revenim la coronite…Am facut lista de cumparaturi pentru atelier, am dat sfara in tara si uite asa, ne-am pomenit cu o „turma” de reni care mai de care cu nas rosu sclipicios si „blanita” infoiata (de organza!!!! :).

Iti las aici tutorialul video, iar mai jos cateva fotografii de la atelier, precum si necesarul daca vrei sa faci si tu o coronita acasa cu copilul tau.

Tutorial video: coronita de Craciun by Adelina-Renate

Materiale:

cerc de polistiren
bila de polistiren pentru nas
2 bile de polistiren mai mici pentru ochi
organza maro
bete de frigarui pentru a fixa bilele in coronita
culoare acrilica rosie pentru nas
marker negru pentru ochi
carton pentru cornite
sclipici si lipici pentru nas
foarfeca pentru decupat cornitele si taiat fasiile de organza

Dupa ce am impartit si celor mici, si celor mari kitul de lucru, ne-am pus pe inrosit nasucuri rotunde de Rudolf. Cu ajutorul unui buretel, am aplicat vopsea rosie (acrilice). Am pus bila de polistiren intr-un stick pentru a fi mai usor de decorat.

Atelier- coronita de Craciun

Am uscat-o cu uscatorul de par. Inca o data, subliniez, responsabili cu uscatul sunt cei mari. Aici, o mamica la datorie :).

Atelier-coronita de Craciun

Pasul urmator, cu degetelul, au intins lipici peste bila si au presarat sclipici.

Atelier- coronille de Craciun

Si acum, sa facem „blanita” lui Rudolf. Renate a pregatit fasii de organza, late cam de 7-8 cm. Cum facem coronita infoiata? Simplu: innodam fiecare fasie de organza pe inelul de polistiren.

Atelier-coronita de Craciun

I-am intrebat pe copii daca stiu sa faca nod, daca nu stiau, acum sigur au invatat! :). Ajutati de parinti, nu a fost insa atat de greu.

Atelier- coronita de Craciun

Aici, Renate „in actiune”. Zambitoare si cu vorba calda, am apreciat cat de bine lucreaza cu copiii.

Atelier-coronite de Craciun
Ia uite ce „mare” de organza „infoiata”.

Atelier-coronite de craciun

Cand s-au plictisit de atatea noduri, au primit o surpriza dulce de la Renate. Bineinteles, tot un ren!

Atelier-coronite de Craciun

Nu am reusit sa fac fotografii la urmatorii pasi, iti explic insa: ochisorii au fost colorati cu marker negru. Cornitele le-am decupat din hartie alba. Ochii, nasul si cornitele le-am pus pe cate un stick de frigaruie si le-am fixat in inelul de polistiren.

Atelier-coronite de Craciun

Iar la final, si o fotografie cu familia de reni.

Atelier-coronite de Craciun

Atelier-coronite de Craciun

Ce au facut cu renul? Le-am propus sa il atarne la usa. Fac pariu ca se vor opri toti vecinii sa il vada pe Rudolf, iar mosul cu siguranta va stii la ce usa sa isi desarte sacul ;).

Atelier-coronite de Craciun

Dragi parinti si copii, draga Renate, multumesc inca o data pentru participare, implicare si zambetul maaaare!

Cu drag,
Laura

Comentarii

comentarii