O gentuta de Craciun-tutorial

Incantata, incantata, sunt de acest nou proiect! Si cand te gandesti cat e de usor de facut! Copil sau adult, acasa sau la clasa, poti si tu sa faci gentuta aceasta! Poti sa o dai cadou sau poti sa il astepti pe Mosu’ sa vina sa o umple :))). Eu una, personal, ai sa zambesti poate, am umplut-o cu puf si am asezat-o pe scari, ca decor de iarna. Pur si simplu.

Hai acum sa mesterim!

Materiale:

kit creativ „Gentuta de Craciu” pe care il gasesti aici. E confectionat de tine si pregatit special pentru acest proiect. E compus din: plasa din material textil (doc), culoarea crem, dimensiune 38/ 40 cm, sablon cu fulgi, 2 globulete din material textil
pensula
culori acrilice, pentru textile sau ce ai prin casa (sau prin penarul copilului). Daca vrei sa reziste la spalat, recomand vopsea pentru textile.
sclipici (optional)
lipici (daca folosesti sclipici)

Asa arata kitul creativ pe care il gasesti de cumparat, aici.

kit creativ Ador Deco

De „incalzire”, incepem cu globuletele pe care le vom atasa la manerul gentutei.
Am folosit culoarea verde pentru textile si culoarea rosie (acrilice).

Gentuta de Craciun

Am vopsit primul „globulet” cu acrilice, culoarea rosie. Am uscat cu uscatorul de par. Cat e umed, materialul se incovoaie, dupa ce se usuca, isi revine la forma initiala.

Gentuta de Craciun

Dupa ce s-a uscat, cu sablonul din kitul creativ, am facut un fulg. Am aplicat culoare acrilica alba si, deasupra, cat vopseaua era umeda, am presarat sclipici.

Plasuta de Craciun

plasuta de Craciun

plasuta de Craciun

Uite si primul globulet cu fulg de nea sclipicios :).

Plasuta de Craciun

Am trecut mai apoi la urmatorul glob verde. Am pus cateva picaturi de lipici lichid pentru a fixa sclipiciul.

DSC_0199

Inca nu s-a uscat bine…Mai astept.

DSC_0211

Cu acelasi sablon, am trecut la decorarea gentutei. ATENTIE!!! Introdu in plasa o revista veche, astfel incat sa nu ajunga vopsea si pe spatele gentutei!

O gentuta de Craciun

Am pus sablonul peste gentuta. Am folosit un adeziv tip spray ca sa il fixez cat mai bine. Daca nu ai un astfel de adeziv, lucreaza incet, cu atentie, sa nu misti prea mult sablonul.

Gentuta de Craciun

Am aplicat cu o pensula prin miscari de tamponare, verde, rosu si alb. Am presarat sclipici cat inca vopseaua era umeda.

gentuta de Craciun

Si acum, momentul de Ahaaaaa!!!

DSC_0217

DSC_0221

Am mai trasat cateva liniute…

DSC_0224

Am scris Merry Christmas  cu un sablon pe care il aveam prin atelier.

DSC_0231

Si iacata, gentuta mea!

DSC_0232

kit creative Ador Deco

Daca gasesti acest articol util, am sa te rog sa dai like pe Facebook, s-ar putea sa le fie si altora de folos, iar de vrei sa afli mai multe despre kitul creativ, intra aici, sau trimite-mi un mesaj la contact.

Spor in toate sa ai!
Laura

Comentarii

comentarii