Cum sa faci un bradut din pasta de zahar (decoratiuni din pasta de zahar, partea 1)
Daaaa, am facut-o si pe asta! Si cu Paula Rusu de la Piece of cake alaturi, mi-a iesit din prima. Bine, recunosc, fotografia de la articol a surprins bradutul facut ca model de Paula pentru Atelierul de decoratiuni din pasta de zahar, dar pe cuvant ca mi-a iesit si mie si, ca dovada, las pasii mai jos. Poate vrei si tu sa incerci.
Materiale:
pasta de zahar (vestea buna e ca de la www.musteriu.ro o poti cumpara si la cantitate mai mica si implicit, la un pret atractiv: 200 de gr, 15 lei. La atelier am lucrat cu cea alba, si tare bine m-am descurcat cu ea.)
decupator in forma de bradut
sucitor
colorant sau pasta de zahar colorata
mulaj din silicon in forma de fundita (cea de la atelier a fost confectionata chiar de Paula).
Grad de dificultate: usor spre mediu.
Timp de lucru: 30 de minute pentru un incepator.
Pasi:
Pentru inceput, Paula ne-a impartit pasta de zahar. Am lucrat cu 3 culori: alb, verde si rosu.
Am inceput cu pasta de zahar alba.
Am luat cat o nuca mai marisoara in mana, usor am framantat-o si, mai apoi, cu un sucitor, am intins-o cam de 2-3 mm grosime.
Cu un decupator in forma de bradut, am apasat.
Si acum, urmeaza crengutele. Am facut de fapt, niste „volanase” din pasta de zahar: cu bulinute, dungulite, uni, dupa preferinta. Un bradut nu a iesit la fel. Pentru primul volanas am ales culoarea verde. Am intins o fasie, tot cu sucitorul.
Cu un cutitas, am facut „tivul” astfel incat sa fie cat mai finisat.
Dupa ce am obtinut un dreptunghi mai lunguiet- ca sa il descriu asa, l-am incretit cu mana, usor, sa nu apara fisuri in pasta.
Si uite primul volanas! Cred ca e al vecinei mele, Vicky, am facut si eu fotografii cum am putut :).
Si acum, sa trecem la „crengutele” cu buline. Peste o fasie de pasta de zahar alba am pus cateva bobite de pasta de zahar de culoare rosie.
Dupa ce am presarat bobitele rosii, usor, am apasat cu sucitorul.. Si, dintr-o data, a obtinut un volanas cu buline.
Si iata si un alt model. Nu mai tin minte al cui era. Oana, al tau e volanasul?
Dupa bulinute, au urmat dungulitele. Am facut un „snurulet-serpisor” si l-am apasat si pe acesta cu sucitorul pe volanas. In fotografie, e bradutul colegei mele de banca, Vicky. Asta e, am cam tras cu ochiul…aparatului la tutorialul acesta.
Ca dovada ca nu e asa de greu, si copiii de 3 anisori au incercat.
Asa, dupa ce am facut cateva volanase-crengute, am realizat si o fundita, bineinteles, tot comestibila. Am luat un pic de pasta de zahar si am umplut o forma de silicon in forma de fundita. Precum spuneam si la inceputul articolului, e o inventie de-a Paulei.
Uite asa arata fundita mea:
Si pomuletul meu. Cam lunguiet, dar sa zicem ca e primul si , recunosc, nu am avut timp sa il „bibilesc”. Ca am avut si treaba de ajutor de bucatar :). Se scuza Laura!
Iar la final, o fotografie cu Paula careia ii multumesc inca o data. Zambarete si cu sortulete :).
Ii multumesc si Angelei Boartes pentru pasta de zahar pe care o puteti gasi la www.musteriu.ro. E buna! Garanteaza un…musteriu ;).
Si, nu am terminat, sa ma laud cu ce am mai facut si promit tutoriale si la pinguin, fulgisori, si omuletul de zapada.
Spor la bucatarit! Eu stiu deja ce voi face de Craciun!
Cu drag,
Laura
Daca gasesti acest articol util, te rog sa dai like pe Facebook, s-ar putea sa le fie si altora de folos.
Dec 04, 2013 @ 08:19:02
Foarte frumos bradutul, bravo! Il trecem pe lista de „de incercat”…:)
Dec 04, 2013 @ 08:30:39
Multumim! Spor la bucatarit!