Un castel din cutii de medicamente si tuburi de carton

Sa reciclez asa cutiile de Nurofen si Panadol, nici prin cap nu mi-ar fi trecut! S-a gandit insa Silvia, si uite asa, a construit un castel!

Pe blogul ei, www.101bricolaje.blogspot.ro, poti vedea mai multe idei de reciclare, eu am „imprumutat-o” pe aceasta, cu gandul la picii mei, „clienti” de antitermice, dar si amatori de jocuri, jucarii.

Asadar, sa uitam de raceli si sa trecem la treaba!

Materiale:

tuburi de carton de diverse dimensiuni
cutii de hartie (ambalaje) de la diverse produse-aici, medicamente
bandă dublu adezivă
culori acrilice
hartie colorata
pensula
lipici

castel din tuburi si ambalaje

Si acum, sa vedem ce ne sfatuieste Silvia.

„Mai întâi am adunat laolaltă ambalajele şi tuburile din carton disponibile. Am găsit puse bine pentru proiecte de viitor tuburi mai înalte şi mai mici, mai groase sau mai înguste. Acestea vor deveni turnurile. Ambalajele selectate au provenit de la medicamente. Ele vor forma <<corpul>>castelului.
Am lipit între ele tuburile şi ambalajele, în aşa fel încât să arate a castel, şi încă unul impresionant! Nu vă faceţi griji, designul poate fi oricare, înfăţişarea de castel o va căpăta cu siguranţă după colorare.
Componentele se lipesc cu bandă dublu adezivă, care va rezista destul de bine şi va face faţă şi diverselor manevrări nu tocmai corespunzătoare, de altfel inevitabile când destinatarii sunt copiii. De exemplu, castelul nostru a găzduit în corpul principal – transformat în garaj – câteva maşini înghesuite.
Continuarea articolului si alte idei de reciclare creativa le vei gasi aici:
Spor la ridicat castele!
Multumesc de articol si…idee,  Silvia

Comentarii

comentarii