Ce am facut la Atelierul de bijuterii soutache

Eheee, vorba Anastasiei mele, am facut-o si pe asta! Adica am reusit sa imi fac propriul meu set de bijuterii soutache! Cap coada, frumusel (sa nu ziceti ca nu e :))), in culori calde de toamna.

De mult aveam eu in minte un astfel de atelier, iar cand am vazut ce minunatii face Monica Ioana, mi-am zis „Asta e!”.

Si mai trebuie sa fac o marturisire publica: am incercat singura si m-am impotmolit. Mi-am luat toate cele necesare, doar ca la capitolul tehnica am esuat intr-un…cercel. Acolo am ramas.

Acum insa, la atelier, mi s-au aprins beculetele, mi-am dat seama cat de important e pe ce parte asezi firele-nici macar nu mi-am dat seama  ca nu arata la fel pe ambele fete, am invatat cum se incepe lucrul, cum se fixeaza margeaua, cum se cos firele astfel incat sa nu se vada nicio impunsatura, cum se finiseaza si, mai ales, cum sa iasa un cercel identic cu celalalt :)))). Ca aceasta era problema mea! Pasii de baza ii stiu, timp sa mai imi fac. Visez eu asa, la un brau decorat cu elemente realizate in stilul soutache…sau la o posetuta plic, eleganta, de seara, sau la o cordeluta pentru fetita mea de 3 ani, la…

Gata acum cu visele, sa va arat cateva crampeie din atelier. Nu am facut tutorial pentru ca, sincer va zic, trebuie fie sa vezi un video, fie sa iti arate cineva „live”.

DSC_0628

DSC_0609

Atelier de soutache

Da, necesita multa migala, firele sunt alunecoase, ata transparenta, acul subtireeeel, gaura la margica parca nici nu e…

DSC_0643

Atelier de soutache

Aici Monica, explicandu-ne cu muuuulta rabdare.

DSC_0614

atelier de soutache

Mai jos, un set realizat de Monica. Pasii de baza sunt cei pe care i-am invatat si noi la atelier, atata ca trebuie realizate mai multe elemente. Cum le imbinam, tine de imaginatia si priceperea fiecaruia.

Atelier de soutache

La un moment dat, se auzea ticaitul de la ceas. Toata lumea era super concentrata. In 3 ore am reusit aproape toate sa ne terminam setul.

DSC_0654

DSC_0635

DSC_0649

DSC_0664

atelier de soutache

atelier de soutache

Multumesc, Monica, multumesc, fetele cochetele! Sa le purtati sanatoase si astept fotografii cu ce veti face de acum inainte!

Cu drag,

Laura

Comentarii

comentarii