Decoupage pe textil

Pregatind Atelierul de genti varatice, m-am trezit si cu doua tablouase.

Am pregatit ca mostra de lucru pentru cursanti doua modele de servetele, si uite, asa, in timp ce le admiram, mi-am zis sa le pun rama si sa le afisez in curte, ca tablouri, in ton cu muscatele si trandafirii. Adevarati.

Aveam si doua rame decorate deja, asadar, zis si facut.

Decoupage pe textil

Pe fuga, am reusit sa fac si cateva fotografii, cat sa incropesc un tutorial, nu de alta, dar sa iti mai dau…idei.

Materiale:
-panza sau doc de culoare deschisa
-adeziv pentru decoupage pe textil
-servetel
-contour liner
-vopsea pentru textil
-pensule
-foarfeca
-rama

Timp de lucru:
30 de minute

Grad de dificultate:
incepator spre mediu

Pasi:

Se taie materialul care urmeaza sa fie decorat. Eu am taiat deoarece, precum iti spuneam, am facut o mostra pentru cursanti. Tu poti insa aplica pe ce vrei: un tricou, o fata de perna, un sort de bucatarie, husa de la telefon etc. Atentie, daca lucrezi pe un tricou sau cum am lucrat noi la atelier pe genti, pune pe spatele materialului un carton care sa protejeze cealalta parte ( mai ales daca pictezi si cu vopsea rezistenta la spalat), astfel incat sa nu ajunga pe ea adeziv sau vopsea de pe fata.

decoupage pe textil

Aici se vad cele doua servetele pe care le-am folosit. Taie ce motiv doresti, alege doar foita de deasupra ( din cele 3 din cate e compus servetelul). Mai apoi, aplica adeziv pe textil doar acolo unde urmeaza sa fie lipit servetelul. Mai apoi, aplica servetelul si  dinspre mijloc inspre margine, mai da cu adeziv, apasand suficient de tare ca servetelul sa se lipeasca de material. Atentie, ai grija sa ai adeziv pe pensula, dar in acelasi timp sa nu il inmoi prea tare ca se rupe foarte usor.
Foloseste o pensula plata, dreapta, cu peri sintetici.
Usca mai apoi cu uscatorul de par.

decoupage pentru textil

Dupa ce am lipit servetelul, am  aplicat diferite accente cu vopsea textila si contour liner. Vopseaua se gaseste la borcanase, iar linerul e in tubulete. Am folosit argintiu si bronz.

decoupage pe textil

Dupa ce s-au uscat vopseaua si linerul, am calcat materialul. Uita-te pe instructiunile vopselei. Unele trebuie neaparat „fixate” cu calcatorul, altele, nu. Ce pot sa iti spun e ca intr-adevar rezista la spalat. Am perne decorate de cativa ani si arata in continuare foarte bine.

decoupage pe textil

decoupage pe textil

Le-am pregatit ramele…

decoupage pe textil

Si le-am cautat un loc in curte.

decoupage pe textil

decoupage pe textil

Asta am facut eu, ca preambul la atelier, cursantii au facut insa muuulte alte modele, dupa imaginatie. Aici, poti vedea ce au facut, poate te inspira ceva.

Inchei aici acest tutorial, daca mai ai intrebari, cu drag iti raspund de stiu :), iar daca gasesti aceasta informatie utila, te rog sa dai like pe Facebook, s-ar putea sa le fie si altora de folos.

Comentarii

comentarii