Cum sa personalizezi o agenda

„Vinovate” de realizarea acestei agende sunt Anca Izsak si Roxana; Anca, deoarece de la ea am invatat cum sa decorez agende, si Roxana, prietena si colega mea, a carei zi de nastere a fost nu de mult.

Cand am vazut prima oara servetelul cu cele doua prietene care stau la taifas si mesajul You are the best, m-am gandit imediat la o…prietena. Si cum Roxana e fan tot ceea ce inseamna organizare, m-am gandit ca o agenda ar fi bine primita. Iar pentru a nu o incurca prin birouri cu altele la fel de albastre, m-am gandit sa o personalizez.

Si uite asa, a aparut si acest tutorial.

Materiale:

agenda cu coperte cartonate
grunt
vopsea acrilica in 2 culori diferite
medium de crapare
servetel
pensula
foarfeca
burete
lac pe baza de apa
contour liner

Timp de lucru: 1 ora

Pasi:

Voi lasa deasupra fiecarei fotografii explicatii, iar de mai vrei detalii poti sa imi lasi un comentariu.

Aceasta este agenda pe care am ales sa o decorez.

cum sa personalizezi o agenda

Cu un burete -pe care fie il cumperi de la un magazin de specialitate, fie „sacrifici” unul de…vase, tamponeaza ferm grunt pe toata suprafata. Atentie, acopera si muchiile. Poti usca, mai apoi, cu uscatorul de par. Nu prea conteaza „modelul” care iese, e important sa asiguri baza de lucru.

cum sa personalizezi o agenda

Cu acelasi burete, spalat dupa ce am dat primul strat de grunt, tamponeaza o culoare acrilica. Eu aici am aplicat auriu. Pune o cantitate din tub pe o farfurie de unica folosinta si de acolo ia-ti cat trebuie cu buretele. La fel, asigura-te ca ai acoperit intreaga suprafata si muchiile. Uscatorul de par e binevenit si aici.

cum sa personalizezi o agenda

Iar acum urmeaza partea mai spectaculoasa: realizarea crapaturilor. Cu o pensula lata, din peri sintetici, aplica medium de crapare pe toata suprafata agendei. Asigura-te ca ai dat bine peste tot. Inca o data, usca.

cum sa personalizezi o agenda

Dupa ce te-ai asigurat ca agenda e uscata, tot cu buretele tamponeaza cu vopsea acrilica alba. Pune pe farfuria de unica folosinta si de acolo ia cate putin. ATENTIE! Asigura-te ca ai acoperit din prima, nu mai poti reveni, asta daca vrei sa iti iasa modelul cu crapaturi. Daca vrei crapaturi mai fine, pune mai putina vopsea, daca vrei crapaturi mai mari, mai bine evidentiate, pune vopsea acrilica mai multa. Dupa cateva secunde de la aplicarea acestui strat de vopsea acrilica vei observa ca apar si crapaturile.

cum sa personalizezi o agenda

Decupeaza din servetel ce model doresti sa aplici. Inca o data, regula, foloseste doar foita de deasupra (din cele 3 din cate e compus un servetel).

cum sa personalizezi o agenda

Iata si un detaliu de la modelul cu crapaturi. Asigura-te ca si acest strat de vopsea acrilica e uscat si abia dupa aceea poti aplica tehnica decoupage-ului.

cum sa personalizezi o agenda

Am lipit/ aplicat servetelul cu lac pe baza de apa. Am dat cu acest lac de protectie mai apoi pe toata agenda. Dupa ce s-a uscat, am decorat cu contour liner, culoarea bronzului.

cum sa personalizezi o agenda

Si am ajuns si la final. Am mai dat pe muchii cu ceara de bronz pentru finisat si, frumos, am strecurat-o intr-o punga de cadouri. Nu inainte de a scrie, tot cu contour liner, numele Roxanei.

cum sa personalizezi o agenda

In cazul in care mai ai intrebari, cu drag iti raspund.

Iar daca aceasta informatie a fost utila pentru tine, da like pe Facebook, s-ar putea sa le fie si altora de folos.

Comentarii

comentarii