Cum sa personalizezi o agenda
„Vinovate” de realizarea acestei agende sunt Anca Izsak si Roxana; Anca, deoarece de la ea am invatat cum sa decorez agende, si Roxana, prietena si colega mea, a carei zi de nastere a fost nu de mult.
Cand am vazut prima oara servetelul cu cele doua prietene care stau la taifas si mesajul You are the best, m-am gandit imediat la o…prietena. Si cum Roxana e fan tot ceea ce inseamna organizare, m-am gandit ca o agenda ar fi bine primita. Iar pentru a nu o incurca prin birouri cu altele la fel de albastre, m-am gandit sa o personalizez.
Si uite asa, a aparut si acest tutorial.
Materiale:
agenda cu coperte cartonate
grunt
vopsea acrilica in 2 culori diferite
medium de crapare
servetel
pensula
foarfeca
burete
lac pe baza de apa
contour liner
Timp de lucru: 1 ora
Pasi:
Voi lasa deasupra fiecarei fotografii explicatii, iar de mai vrei detalii poti sa imi lasi un comentariu.
Aceasta este agenda pe care am ales sa o decorez.
Cu un burete -pe care fie il cumperi de la un magazin de specialitate, fie „sacrifici” unul de…vase, tamponeaza ferm grunt pe toata suprafata. Atentie, acopera si muchiile. Poti usca, mai apoi, cu uscatorul de par. Nu prea conteaza „modelul” care iese, e important sa asiguri baza de lucru.
Cu acelasi burete, spalat dupa ce am dat primul strat de grunt, tamponeaza o culoare acrilica. Eu aici am aplicat auriu. Pune o cantitate din tub pe o farfurie de unica folosinta si de acolo ia-ti cat trebuie cu buretele. La fel, asigura-te ca ai acoperit intreaga suprafata si muchiile. Uscatorul de par e binevenit si aici.
Iar acum urmeaza partea mai spectaculoasa: realizarea crapaturilor. Cu o pensula lata, din peri sintetici, aplica medium de crapare pe toata suprafata agendei. Asigura-te ca ai dat bine peste tot. Inca o data, usca.
Dupa ce te-ai asigurat ca agenda e uscata, tot cu buretele tamponeaza cu vopsea acrilica alba. Pune pe farfuria de unica folosinta si de acolo ia cate putin. ATENTIE! Asigura-te ca ai acoperit din prima, nu mai poti reveni, asta daca vrei sa iti iasa modelul cu crapaturi. Daca vrei crapaturi mai fine, pune mai putina vopsea, daca vrei crapaturi mai mari, mai bine evidentiate, pune vopsea acrilica mai multa. Dupa cateva secunde de la aplicarea acestui strat de vopsea acrilica vei observa ca apar si crapaturile.
Decupeaza din servetel ce model doresti sa aplici. Inca o data, regula, foloseste doar foita de deasupra (din cele 3 din cate e compus un servetel).
Iata si un detaliu de la modelul cu crapaturi. Asigura-te ca si acest strat de vopsea acrilica e uscat si abia dupa aceea poti aplica tehnica decoupage-ului.
Am lipit/ aplicat servetelul cu lac pe baza de apa. Am dat cu acest lac de protectie mai apoi pe toata agenda. Dupa ce s-a uscat, am decorat cu contour liner, culoarea bronzului.
Si am ajuns si la final. Am mai dat pe muchii cu ceara de bronz pentru finisat si, frumos, am strecurat-o intr-o punga de cadouri. Nu inainte de a scrie, tot cu contour liner, numele Roxanei.
In cazul in care mai ai intrebari, cu drag iti raspund.
Iar daca aceasta informatie a fost utila pentru tine, da like pe Facebook, s-ar putea sa le fie si altora de folos.
Mai 08, 2013 @ 09:50:50
Aș fi bucuroasă să-mi dai niște linkuri de unde să cumpăr și toate materialele necesare 🙂 Ți-a ieșit super! Deci…dacă ai timp poți posta și linkuri către magazine de unde să mă aprovizionez 😉
Mai 08, 2013 @ 10:35:09
Multumesc de aprecieri.
Agenda am cumparat-o de la Selgros, costa camm 11 ron.
Mediumul de crapare l-am luat de la http://www.complexart.ro. Au si magazin in Timisoara. Foarte important, medium monocomponent.
Grunt gasesti tot la magazinul mai sus mentionat. La Alpina nu am mai gasit.
Acrilicele erau la oferta la Lidl, dar poti folosi orice acrilice, important e sa fie 2 culori diferite.
Lac pe baza de apa, pentru a lipi servetelul si pentru protectie gasesti la orice magazin de vopsele, lacuri. Eu am folosit Ecolac de la Kober.
Servetelul l-am primit si eu la randu-mi, am facut schimb intre mesterite in grup, asadar, nu am link sa iti dau.
Pasta cerata de bronz si contour liner auriu am luat tot de la complex art.
Sper ca le-am enumerat pe toate, daca mai am sa te ajut cu ceva, sa imi spui.
Mai 08, 2013 @ 17:14:30
Da, mă uitam și eu pe Complex art și în viitorul apropiat vreau să dau ceva comenzi de acolo. M-am interesa exact un link către ce fel de lac de crăpare a folosit. Pentru că eu am găsit lac de crăpare pe două faze, dar tu se pare că ai altfel. Ai putea să-mi dai un link către produsul folosit de tine?
Mai 08, 2013 @ 18:54:33
Aici e linkul cu mediumul de crapare monocomponent. Au si la gramaj mai mare.http://www.complexart.ro/medium-de-crapare-1-componenta-50-ml-750690.html
Mai 08, 2013 @ 21:04:20
Mulțumesc foarte mult! Faci lucruri foarte frumoase!
Mar 17, 2015 @ 09:45:35
Poti sa pui din nou pozele, te rugam? Nu se vad!