Un ghiveci dantelat si pastelat

Iar am mesterit. Decoupage, bineinteles!

Ca nu se putea altfel :).

Am profitat ca baiatul mare era la un party, fetita isi facea somnul de amiaza, iar cel mic o obosea prin curte pe maica-mea-aflata in vizita de…lucru.

Deci, contextul si astrele s-au potrivit. Cum s-a potrivit si cu un drum de-al sotului taman la Budapesta de unde i-am cerut sa imi aduca de la Ikea niste ghivece dantelate. Vazusem eu la mesteritele din Fabricuta ca le-au inflorat cu tehnica decoupage-ului si mi-am zis hai si eu.

ghiveci Ikea

Sa explic un pic ce e in imagine, mai exact de ce anume ai nevoie daca vrei sa…infloresti ghivece:
servetel, pensula, adeziv pentru tehnica servetelului-aici am folosit Ecolac de la Kober, contour liner, daca vrei sa adaugi alte…inflorituri, ceara de bronz-pentru a finisa muchiile, foarfeca pentru a decupa servetelul.

tehnica decoupage-ului

Dupa vreo 20 de minute de bricolat, mi-a iesit asta. Pasii, ii repet: se lipeste partea de deasupra a servetelului ( care e format din 3 foite). In cazul acesta am dat direct cu Ecolac. E importanta inca o data pensula- lata si din peri artificiali. Atentie, pe metal, servetelul se rupe muuuult mai usor.
Am finisat cu bronz, am dat vreo 3 straturi de ecolac inca o data pentru luciu si, mai ales, pentru protectie. Inainte de lacul de final, am facut cu contour liner-ul niste cerculete, punctulete, arabescuri.

tehnica decoupage-ului

Am reusit sa decorez chiar doua bucati.

tehnica decoupage-ului

In concluzie, nicio sambata fara decoupage. Va spuneam eu ca da dependenta. Nu glumesc!
Lasa-te inspirat!

Daca aceasta informatie ti-a fost utila, da like pe Facebook, s-ar putea sa le fie si altora de folos.

Comentarii

comentarii