Ce am facut la Atelierul de decoupage pe jurnale

Am lucrat pana tarziu, ieri seara in Fabricuta.

Sefi de tura, Anca Izsak si subsemnata, Laura.

Aici, aveti descrierea atelierului si, asa cum am scris, ne-am tinut de toate obiectivele cursului. Ce nu prea ne-a iesit a fost incadrarea in timp, dat fiind ca au fost peste 20 de jurnale de uscat si multe faze de lucru. Data viitoare, promit, pun din start mai multe ore :).

Ce vreau de fapt sa va spun e ca acasa, daca aveti toate materialele la indemana, va ia cam 0 ora timp de lucru.

Inainte de a incepe atelierul propriu-zis, pentru ca am fost multe persoane si totusi am tinut sa facem cunostinta, le-am propus fetelor- nu se vor supara ca le spun asa- un joc: sa dea un nume jurnalului pe care il vor decora. Ce de nume!!!! Jurnalul Strumfilor, Jurnalul Linistii, Jurnalul Bucuriei…imi pare rau ca nu le-am notat pe toate.

Mai apoi am trecut la treaba.

Anca Izsak, specialista in decoupage, le-a explicat ce au de facut, care sunt pasii, materia prima necesara, ce ustensile sa foloseasca, tips and tricks. De ajutat, clar, am ajutat si eu, ca a fost de lucru. Sa stiti ca se cam…munceste in Fabricuta :))).
Ce pot sa mai spun e ca la final, dupa Atelier, ne-am despartit dupa un o imbratisare maaare, care a sters toata oboseala.

Pe scurt, ce am mesterit:

Pasul 1:
Dat cu grunt. Uscat.
Pasul 2:
Dat cu acrilic roz. Uscat
Pasul 3
Dat cu monocomponent de crapare. Uscat.
Pasul 4
Dat cu acrilic alb. Uscat
Pasul 5.
Lipit servetelul cu adeziv.
Pasul 6
Dat cu lac pe baza de apa pe tot jurnalul. Uscat.
Pasul 7
Decorat cu contour liner.
Pasul 8
Finisat muchiile cu ceara culoarea bronz.
Pasul 9
Pus semne de carte- optional.
Pasul 10
Fericite, plecat acasa, cu jurnale inflorate si cu o tehnica de lucru ce poate fi aplicata pe multe alte materiale.

Mai jos, pun cateva fotografii, facute tot in fuga. A fost de munca, asadar, nu prea am avut timp sa fac pe fotograful.

DSC_0583

DSC_0579

DSC_0559

DSC_0556

DSC_0553

DSC_0546

DSC_0527

DSC_0524

DSC_0523

DSC_0521

DSC_0518

DSC_0517

DSC_0516

DSC_0512

Atelier de decoupage pe jurnal

Ce as mai spune la final- as avea eu multe de povestit- este ca apreciez ca doua mame au venit cu fiicele, o fiica si-a adus mama, prietenele au venit impreuna, am avut musafiri si de la Arad, o mamica a venit cu bebe de 6 luni care a fost cuminteeee, ca ne-am „dat jos” de pe Facebook si am cunoscut membrii din grup cu care tot povesteam, dar nu ne cunosteam, ca am avut ocazia sa lucrez impreuna cu Anca Izsak si sa personalizez si eu jurnalul fetite mele, ca…v-am spus eu ca ar mai fi multe de spus.

Mai spun doar atat: saptamana viitoare, 12 aprilie, tot la Fabricuta de idei, va fi Atelier de sablat sticla. De data aceasta Anca Daescu va va arata cum puteti decora si voi acasa obiecte din sticla. Mai jos, las o fotografie, cat sa va fac pofta. Voi reveni cu detalii si cu invitatia.

Atelier-sablare sticla

Multumesc participantelor, Ancai Izsak, Ancai Daescu si nu in ultimul rand, gazdelor noastre, Centrul de limbi straine Active Learning.

Pe saptamana viitoare!

Cu drag,
Laura

 

 

Comentarii

comentarii