Orhidee pe…salcie

Iubesc orhideele si…ele ma iubesc pe mine. De doua ori pe an se incapataneaza ( unele dintre ele) sa imi daruiasca flori, fara sa le ofer in afara de apa, decat privirea mea admirativa la fiecare pup ce se iveste din crenguta.

Lungi, le sustin pe cate o tija de bambus, prinse in vreun carligut de prins motul. Le mai tund tulpinile uscate, iar de radacinile aeriene, ciufulite si razlete, nu ma ating.

Le-am pastrat pana acum in ghivecele in care le-am cumparat: de plastic, de duzina, dar, ce e important, transparente, astfel incat lumina sa ajunga si la radacini, ca asa citisem eu pe undeva ca le-ar placea orhideelor.

Azi m-am decis sa mut una. De fapt, nu i-am umblat la ghiveci- am eu convingerea ca e mai bine sa nu le deranjez din activitatea lor subterana. Am pus ghiveciul transparent intr-unul mai colorat, ramas prin casa de la o alta floare. Sper ca nu se va „supara” ca i-am luat din lumina. Mmmm, mai am inca dubii, dar incerc.

Si pentru ca „am dat iama” intr-o salcie creata ( pentru un alt proiect), i-am inlocuit banala tija de bambus cu cateva crengute de salcie, care, si dupa uscare, vor arata la fel de elegante.

Din curte, am luat un pumn de pietris si l-am pus la baza, de decor. Un pic cam prea multe, am  mai luat din ele, sa las loc radacinilor sa respire.

Mai jos sunt cateva fotografii: din ce si cu ce.

Le-am facut afara, sa am lumina mai buna, dar acum orhideea mea „creata” sta in fereastra, in rand cu celelalte „surate” albe, mov, rozulii.

salcie creata

pietris

orhidee

orhidee

DSC_0379

orhidee

orhidee

Inchei aici micul meu proiect.
Lasa-te inspirat!

Daca aceasta informatie ti-e utila, da like pe Facebook. S-ar putea sa le fie si altora de folos.

Comentarii

comentarii