Ce am facut la Atelierul de bijuterii

Undeva pe la 16 ani mi-am facut prima pereche de cercei: am dat cu lac niste clipsuri, si tot cu lac am lipit niste perlute. Nu stiam atunci ca voi invata sa fac bijuterii „pe bune” si ca ii voi invata si pe altii.

Daca spun ca nu e greu, pana nu incerci, nu ai sa ma crezi. Dar faptul ca dupa doar 2 ore, ucenicii au plecat acasa cu o bratara- model destul de complex-  si o pereche de cercei inseamna ca da, se poate. Trebuie intr-adevar sa ai unelte (de…mecanica fina- asa scrie pe eticheta), accesorii de metal, margele si, ideal, cineva care sa iti arate. Dar si tutorialele de pe internet te pot ajuta.

Hai sa iti arat ce au facut doamnele, domnisoarele.

Dupa ce ne-am prezentat cu totii, sau mai bine zis, cu toatele, am inceput sa…stricam. Da, ai inteles bine, sa stricam. Inainte de a trece la bratara propriu-zisa, fiecare  a exersat taieri, bucle si alte manevre pe accesoriile de metal. Dupa cateva incercari, au „prins” miscarea, au putut trece asadar la bratara. Ce pot sa iti spun e ca e foarte importanta atentia la detalii. Eu una personal, sunt perfectionista si, la bijuterii, stii si tu, detaliul face diferenta.

De asemenea, tot pe la inceputul cursului, le-am explicat de ce unelte si accesorii au nevoie si ce contine un kit de baza. Tocmai de aceea, spre deosebire de alte ateliere, aici le-am si impus un model de baza, insistand de data aceasta mai mult pe tehnici de lucru decat pe creativitate. Astept insa sa vad ce va crea acasa fiecare in parte, o data ce au invatat deja sa manuiasca uneltele.

Am ales un model mai complex pentru bratara deoarece am vrut sa invete mai multe tehnici de lucru: cum se prinde un lant, cum se lucreaza pe metal, cum se „inchide” organza sau elasticul, cum se face nodul ascuns la firul de nylon, si, nu in ultimul rand, cum se ataseaza charms sau ‘zorzonele” cum le mai zic eu.

Am facut cateva fotografii, mai la repezeala. Am lucrat la foc intens, asadar, nu prea am avut timp sa fac fotografii, dar pun cateva crampeie cat sa se vada ce am mesterit.

Fiecare a mers acasa cu bratara si cerceii pe care i-a facut.

Tinand cont ca a fost mare  cererea si am suplimentat numarul de locuri, m-a ajutat in prezentare si Oana, sora mea, pe care am molipsit-o de cativa ani cu pasiunea mea. Multumesc, Oana 🙂

Fabricuta de idei- Atelier de confectionat bijuterii

Fabricuta de idei- Atelier de confectionat bijuterii

DSC_0313

DSC_0321

DSC_0317

DSC_0315

DSC_0325

DSC_0322

Fabricuta de idei- atelier de confectionat bijuterii

In mare, cam asta am mesterit la acest al doilea Atelier de confectionat bijuterii.

Te asteptam vineri, 5 aprilie, de la ora 18, la un nou atelier. De data aceasta, Anca Izsak iti va arata cum sa iti personalizezi agenda, folosind tehnica decoupage-ului. Voi reveni insa cu detalii.

Tin pe final de articol sa le multumesc gazdelor noastre de la Centrul de limbi straine Active learning din Timisoara. Ne-am simtit ca acasa.

P.S: nici bine nu am editat articolul si Ramona, una dintre participante, a si facut inca o bratara, acasa, impreuna cu fiica ei. Big like :). Mai jos este fotografia cu bratarile confectionate, pe o mana mai mare si o incheietura mai mititica, mama si fiica.

Atelier de confectionat bijuterii

Comentarii

comentarii