O lume intreaga pe un…abajur

Continuu parada…abajururilor decorate la ultimul atelier al Fabricutei de idei cu cel al Monicai.

E o intreaga poveste pe el, de fapt, o intreaga lume, deoarece a facut  globul pamantesc, cu zi si cu noapte, cu pasari si flori, cu stele si luna.

Vreau sa iti spun ca la atelierele Fabricutei de obicei nu dau kituri de lucru. Pun la dispozitie o gama variata de materiale si fiecare isi alege dupa imaginatie.

Monica a ales sa imbine doua tehnici pentru decorarea abajurului. A folosit si tehnica servetelului ( sau a decoupage-ului), dar si clasica pictura.

Atentie foarte mare indiferent de tehnica. Hartia de orez din care sunt confectionate abajururile e destul de rezistenta la intemperii ( iti spuneam intr-un alt articol ca al meu a rezistat in bucatarie, la aburi, un an si in continuare arata ca nou)… si totusi, daca pui mai mult adeziv sau mai multa apa- cand pictezi- risti sa il gauresti. M-am si distrat cu baiatul meu care si-a pictat si el abajurul si l-a gaurit cu pensula. A fost nevoit mai apoi sa il „vulcanizeze” si i-a lipit un cerculet ca de decor. S-a descurcat? S-a descurcat!

Sa revin insa la abajurul decorat de Monica…

Ce a facut mai exact? A facut cerul instelat- nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca servetelul cu motive albastru inchis poate fi un cer de noapte, a decupat pasari tot din servetel, din hartie obisnuita a taiat florile si luna, iar cerul de zi l-a pictat cu acrilice.

Mai multe informatii despre tehnica decoupage-ului, am scris aici. Mai spun doar atat: in cazul abajururilor, incearca sa nu pui adeziv in exces, sa nu depasesti pe cat poti marginile modelului pe care vrei sa il aplici. Altcumva, abajurul va aparea patat, chiar daca, dupa uscare, lipiciul e transparent.

Si nu inchei inainte de-a o cita pe Monica, psiholog de meserie. La inceputul fiecarui atelier, ne prezentam fiecare pe rand, ce facem, ce pasiuni avem, care sunt asteptarile noastre de la workshop s.a.m.d. Printre altele, Monica a spus mai in gluma, mai in serios: „vin la astfel de ateliere pentru a nu ajunge eu insami la psiholog.” :)))))

Big like si ma bucur ca dupa luni de intalniri pe Facebook, draga Monica, ne-am cunoscut „pe bune”.

Lasa-te inspirat!

Daca aceasta informatie ti-e utila, da like pe Facebook.  S-ar putea sa le fie si altora de folos. 

 

Comentarii

comentarii