My craft room-idei de organizare

Hai sa va prezint si „fabricuta” mea. Nu veti vedea prea multe cadre generale, as vrea doar sa va arat cateva idei de organizare a spatiului, mai bine spus a materialelor si uneltelor de lucru. Poate va inspira si pe voi.

Cine are pasiuni din zona „arts and crafts” stie cate lucruri, lucrusoare se aduna. Iar eu una, personal, cand lucrez, ma ajuta sa fiu mai eficienta si mai creativa faptul ca lucrurile sunt asezate fiecare la locul lor.

Bun, gata acum cu povestile, hai sa iti spun ce am mesterit. Cum am facut asta, revin cu tutoriale in alte articole, azi fac doar o prezentare generala. La fiecare fotografie insa voi da scurte explicatii, iar de vrei sa ma mai intrebi una alta, o poti face la comentarii.

In fotografia de mai jos am etichetat cateva cutii de …pantofi. Asadar, investitia e minima ( nu spun cat au costat pantofii :))). Ce inseamna etichetare? Am lipit doua ovaluri- unul mai mic si altul mai mare- cu banda dublu adeziva si pe fiecare eticheta am notat categoria, de genul: ate, bete, servetele, de sezon samd.

Tot in aceasta fotografie se vad cutii de dosare decorate si ele. Revin cu un tutorial varianta before-anosta- pentru a aprecia mai bine varianta after– mai colorata. Le-am etichetat si pe ele, dar am folosit alta forma pentru eticheta (Sizzix-ul si-a facut treaba cu varf si indesat).

De asemenea, tot ca o pata de culoare, am luat doua galetuse din metal, roz, pentru creioane.

idei de organizare a spatiului

Aici am etichetat…sertare. De obicei sunt ordonata, pun lucrurile pe categorii, dar nu mai stiu unde :)))). Si ajung sa nici nu le mai folosesc, ca nu mai stiu de ele. Si mi-am zis gata! acum pot sa vad ce contine fiecare sertar, fara sa ma mai incurc.

Sub birou, intr-o zona in care nu ajung cu piciorele, am ascuns o cutie de carton reconditionata in care tin sulurile de hartie si carton. In acest fel, nu se sifoneaza si, again, sunt la vedere.

Pe birou se vad un „organizator”- cred ca asa se numeste- si doua suporturi de creioane. Revin mai jos cu detalii. Am vrut doar sa iti arat ca am incercat sa le fac folosind ca decoratiuni cam aceleasi nuante: turcoaz, mov, roz si portocaliu.

Organizarea spatiului

Aici e un detaliu de pe tablita magnetica pe care imi organizez to do list-urile. Magnetii sunt confectionati tot de mine din doua cercuri suprapuse, iar mesajul adresat ghici cui? 🙂 l-am facut la Sizzix, prin embosare si cu pasta argintie.

organizator

Am decorat doua suporturi albe de creioane, pentru a fi in aceeasi nota cu restul. Turcoazul care se regaseste in suportul de la etichete e si aici sub forma de fluturi si flori. Am lipit cu banda dublu adeziva si am taiat la Big Shot.

suport de creioane

Cine e fan Ikea, va recunoaste aceste cutii. Le-am scot un pic din zona de negru inserand etichete colorate pe care am scris ce e inauntru. Nu se vede prea bine in aceste fotografii, din cauza blitz-ului, dar te asigur ca scrie pe ele „servetele” si „foam”.

cutii decorate

Nu m-am oprit cu etichetarea doar la exterior. Am pus etichete si in dulapuri, mai exact pe usa de la dulap. De ce? Am dulap adanc, asadar, daca pun ceva in spate nu se mai vede. Am asezat in zona mai putin vizibila si accesibila obiecte pe care le folosesc mai rar. Dar e totusi important sa stiu ca sunt acolo. O privire pe usa et…voila! De specificat, aceasta eticheta am facut-o mai mare, aici scriu detaliat continutul, nu mai scriu doar categoria.

idei de organizare

Tot o eticheta „dezvoltata” am pus si pe cutiile cu lucrusoarele pentru activitatile cu copiii. In acest fel, stiu inainte de a lua cutia de pe raft unde gasesc bilute, plastilina, mulaje si alte „nebuneli”.

idei de organizare

Tin foarte mult la acest sertar mai putin…organizat, deoarece aici depozitez resturile de hartie pe care le pot refolosi in diverse alte proiecte. Cine ma stie imi cunoaste „filosofia” cu „sa nu omoram copacei”. Mai jos, vei vedea si eticheta de la sertar. Sertarul este chiar langa masa de lucru, asadar, nici nu trebuie sa ma ridic de pe scaun cand iau de acolo ceva sau cand pun. Eficienta muncii :))).

idei de organizare

Uite si eticheta, pe care am denumit-o sugestiv „scrap”. Am si sertarul cu „scrapbooking”, dar acolo sunt produsele finite sau in working.

eticheta

In sertarul „botezat” Sizzix am organizat…cutitele. Am vazut pe Youtube ca stau bine pe banda magnetica, asa ca, hai si eu. Doar deschid sertarul si, ca dintr-o cutie cu bomboane, imi aleg …cutitul preferat.  Suna bine :))))).

Sizzix

Iar asa, de final, inchei colorat cu colectia mea de perforatoare si foarfeci, ordonate si ele frumusel in sertarul etichetat „perforatoare”.

perforatoare

Daca ai avut rabdare sa parcurgi acest lung articol inseamna ca ti-ai facut deja o… idee. Nu pot sa spun decat

Lasa-te inspirat!

Iar de vrei sa lasi un comentariu la final, mi-ar pica bine.

Daca aceasta informatie ti-e utila, da like pe Facebook.  S-ar putea sa le fie si altora de folos. 

Comentarii

comentarii