Sa coloram felicitari

Pe Alina, autoarea tutorialului de fata, am cunoscut-o tot in Fabricuta de idei. M-am intalnit si personal cu ea si am vazut ce felicitari frumoase realizeaza.  Cand am intrebat-o de unde cumpara desenele pe care le pune pe felicitari, mi-a spus ca ea le coloreaza. Am ramas mirata cum de ies ca la editura! Si uite asa, a aparut si acest tutorial aici, in care Alina ne „da din casa”.

De curand am descoperit faptul ca imi place sa colorez, si, mai ales, cu Promarkers.  Cand am luat decizia de a cumpara primele markere am ales sa iau tonuri pentru colorarea pielii. Pentru mine a fost dificil sa colorez pielea cu creioane, asa ca ma incercat markerele acestea. Le-am gasit la unul din magazinele de hobby din orasul meu ( Timisoara).

Pentru acest tutorial am decis sa colorez o stampila digitala de la Tiddly Inks. Am ales stampila Will You? – Victorian Couple.

Primul pas care trebuie facut cand incepi sa colorezi este sa alegi din ce parte vine lumina pentru a stii care parti vor fi mai inchise si care mai deschise. In acest caz am ales ca lumina sa vina din fata.

Pasul 1 
Colorarea parului: Pentru par am folosit tonurile: Black, Cool Grey 1, Cool Grey 3 si Cool Grey 4. In cazul parului imi place sa incep prima data cu tonurile mai deschise. Astfel definesc mai intai partile deschise ale parului pe care le-am colorat aici cu Cool Grey 1. Treptat am crescut intensitatea culorilor pana am ajuns la partile complet intunecate (negre in cazul acesta) care, de fapt, reprezinta nuanta de par pe care vroiam sa o exprim.

Promarker 1

In imaginea urmatoare este un detaliu pentru par. Se poate observa ca partile luminate sunt mai mici decat cele intunecate. Asta este din cauza ca vrem sa lasam impresia ca parul este negru, nu gri.

promarker 2

Pasul 2
Colorarea hainelor baiatului:
Am intentionat sa colorez hainele baiatului in tonuri de gri, mai precis am vrut ca ele sa fie gri deschis. Pentru ca tonul dominant va fi Cool Grey 1, am decis sa incep colorarea utilizand tonul cel mai inchis de gri: Cool Grey 4. Cu acesta am colorat partile care sunt mai inchise, de obicei marginile jachetei, marginile pantalonilor s.a.m.d. Apoi am scazut intensitatea culorilor pana la Cool Grey 1. Pentru a se imbina mai bine culorile si a nu fi discrepanta mare intre ele, imi place sa merg cu tonurile mai deschise si peste cele inchise ca sa se imbine mai bine.

promarker 3

Pasul 3
Pielea:
Cred ca aceasta parte este cea mai dificila in colorarea unei stampile. Pentru a colora partile cu culoarea pielii am folosit tonurile Blush, Coral si Sunkissed Pink. Am inceput cu Coral pe contur, unde pielea este mai intunecata din cauza modului in care cade lumina. Apoi am continuat cu Blush peste Coral si apoi pe restul fetei. Astfel pe margini Coral-ul s-a amestecat cu Blush si a devenit mai luminos.

promarker pentru piele

La final, am folosit Sunkissed Pink pentru obraji, unde pielea este mai rozie.

La acest pas sa nu uitati sa colorati mainile, gatul si alte parti ale stampilei care ar trebui colorate cu tonuri de piele.

promarker pentru piele 2

Pasul 4
Rochia domnitei
: Pentru rochie am folosit Red si Ruby. Ruby este mai inchis ca Red asa ca am inceput colorarea partilor mai intunecate cu el. Apoi am colorat cu rosu restul rochiei.

Promarker rochie 1

promarker rochie 2

Pasul 5.
Utilizeaza imaginea pentru o felicitare: Acum ca imaginea este complet colorata, ea poate fi utilizata pentru o felicitare. Eu am ales sa decupez imaginea, iar acum asteapta sa fie utilizata,… dar asta in episodul urmator.

imagine promarker de final

Tips & Tricks:
1. Se pot obtine tonuri mai inchise prin suprapunerea multipla a aceleiasi culori. Eu fac de obicei acest lucru cand folosesc Red.
2. Atentie mare la cartonul/hartia utilizata pentru ca, daca sugativeaza, imaginea nu va mai fi perfect colorata. 
3. Nu te sfii sa incerci diferite combinatii de nuante si culori si distractie la colorat!
Multumesc ca ati avut rabdare sa cititi acest post lung!

Va imbratisez cu drag!
Alina

Disclaimer: Nu am fost platita pentru acest post si nici nu mi s-a cerut sa-l scriu de catre nici una din companiile mentionate in el. A fost ideea mea si sper ca vine in ajutorul vostru.

Pe Alina o gasiti pe blogul ei, www.felicitarihandmade.blogspot.ro.

Daca aceasta informatie ti-e utila, da like pe Facebook. S-ar putea sa le fie si altora de folos. 

 

Comentarii

comentarii