Atelier- martisoare pentru spital

Aseara, pana pe la ora 22, am stat la spital. La spitalul de copii Bega din Timisoara. Pentru o “urgenta” de 600 de felicitari si 600 de martisoare care urmeaza sa fie donate spitalului.

Totul in in valoare de peste 5.500 de ron.

Cum asa?

Iata pe scurt, povestea acestui atelier al Fabricutei de idei.

O firma din Arad m-a contactat ca ar vrea sa ofere angajatelor o felicitare cu martisor, dar in acelasi timp si sa faca o donatie catre o asociatie.

Zis si facut. Am contactat spitalul de copii Bega, spital care a fost renovat in mare parte prin donatii si sponsorizari. Fabricuta de idei  a mai participat anul trecut la o actiune de strangere de fonduri, asadar, as putea spune ca avem deja un…parteneriat.

Am intrebat doamnele, domnisoarele din grup daca pot sa vina, am stabilit modelul de felicitare si martisor, am luat materia prima asigurata tot de sponsor si  ne-am adunat intr-o sala de cursuri, chiar la spital. Vreo 20 de mesterite. Ne-am impartit fazele de lucru si, contra cronometru, am dat drumul la…productia pe banda. Sau pe banca, mai bine spus :).

Fiecare a facut cate ceva: una a masurat, alta a taiat felicitarile, pentru ca altcineva sa le indoaie. La o alta masa s-a embosat modelul cu fluturi. Doua mesterite au fost responsabile cu lipitul panglicii pe carton, iar la masa de facut martisoare a fost un adevarat “macel” al servetelelor. Am sa revin cu un tutorial pentru a va explica mai in detaliu cum s-au transformat  servetelele in  medalioane inflorate.

Dupa ce s-a dat forma de oval, martisoarele au fost frumos “bronzuite” pe margine, iar mai apoi lacuite, astfel incat  doamnele care le primesc, sa le poata pune  pe un lantisor ca medalion.  Unul vintage- sa fim in ton cu moda. Iar la final, fiecare medalion- martisor a fost prins cu snur rosu si alb de felicitare, in care am strecurat un biletel din partea firmei in care se specifica si faptul ca micul martisor este cadou atat pentru doamne, cat si pentru spital.

Nu le-am terminat aseara pe toate. Le vom termina. Comanda e comanda :).

Ma bucur insa ca fetele cochetele- cum imi place mie sa le spun- au spus DA acestei actiuni, si-a luat din timpul lor si au venit sa munceasca pro bono, sa faca voluntariat.

Ma bucur, ca asa, printre un masurat/ decupat/ explicat, am reusit sa facem cunostinta unele cu altele.

Ma bucur ca o fiica a venit cu mama, o matusa, cu nepoata, o mama si-a adus fiica, ca prietene intre ele s-au luat la brat si uite asa, ne-am adunat sa facem treaba. Una cat se poate de serioasa, dar in acelasi timp, cu zambetul pe buze.

Multumesc, fetele cochetele :).

_DSC0347

_DSC0337

_DSC0329

_DSC0318

_DSC0314

_DSC0306

_DSC0304

_DSC0300

_DSC0299

_DSC0296

_DSC0295

_DSC0292

_DSC0286

martisoare pentru spital

Comentarii

comentarii