Out of the egg

Dragi mamici, tatici de pici,
hai sa ne jucam!

Cautand aplicatii/ activitati pentru copiii mei, am gasit una care ii provoaca pe cei mici sa „iasa din cutie” sau din…ou. Cu aceasta aplicatie ei ar trebui sa deseneze, dupa imaginatie, ce ar putea sa iasa din ou.
Va puteti juca asa sau, pentru ca tot s-a discutat in grupul nostru despre cum ne putem juca si in masina, va propun o adaptare la… conditii de drum. ( L-am incercat si functioneaza.)

Nume: Ghici ce iese din ou?!

La fel ca la ouale Kinder, si in jocul nostru pot iesi muuuulte surprize.
Cum le „scoatem” insa din ou? Cu ajutorul indiciilor.

Regulament:

Adultul ii propune copilului ca din 4 indicii sa ghiceasca ce anume va iesi din ou. Castiga daca a ghicit, sau, daca sunt mai multi participanti, cine raspunde cel mai repede.

Exemplu:

1. Este animal.
2. Are patru picioare.
3. Traieste pe langa casa omului.
4. Ii place laptele.
(Si, daca mai spuneti ca prinde si soareci, cu siguranta cel mic a ghicit.)

Tips and tricks:

Puteti inversa rolurile. In masina, noi facem pe rand. Fiecaruia ii vine randul sa intrebe si cine ghiceste cel mai repede, castiga.

In functie de varsta copilului, puteti da mai multe indicii.

Puteti propune de la inceput categorii, de genul,  nume de animale, obiecte din casa, obiecte de la gradinita sau scoala. Puteti pune orice categorie, fie ca aveti in minte un scop didactic- de exemplu, sa se familiarizeze cu culorile,  sa isi dezvolte spiritul de atentie samd, fie vreti sa treaca timpul mai repede si sa va distrati.

Se poate juca si la orele de limba straina.

La fel ca in desenul de mai sus, puteti sa ii dati copilului de la bun inceput o foaie pe care ati desenat un ou crapat si la final, dupa ce a primit indiciile, sa  deseneze raspunsul. O astfel de activitate ar merge la gradinita, dar si la scoala.

Poate fi un mod haios de a introduce notiuni noi sau de-a intari cunostintele mai vechi.

Eu una ma joc de …dragul jocului si sa treaca timpul mai repede fara „mamiiii, cat mai avem pana ajungem?!” Va suna cunoscut! Da?! :)))

Lasa-te inspirat!

Daca aceasta informatie ti-e utila, da like pe Facebook. S-ar putea sa le fie si altora de folos.

 

Comentarii

comentarii