Cum sa faci un bradut din pasta de zahar (decoratiuni din pasta de zahar, partea 1)

Daaaa, am facut-o si pe asta! Si cu Paula Rusu de la Piece of cake alaturi, mi-a iesit din prima. Bine, recunosc, fotografia de la articol a surprins bradutul facut ca model de Paula pentru Atelierul de decoratiuni din pasta de zahar, dar pe cuvant ca mi-a iesit si mie si, ca dovada, las pasii mai jos. Poate vrei si tu sa incerci.

Materiale:

pasta de zahar (vestea buna e ca de la www.musteriu.ro o poti cumpara si la cantitate mai mica si implicit, la un pret atractiv: 200 de gr, 15 lei. La atelier am lucrat cu cea alba, si tare bine m-am descurcat cu ea.)
decupator in forma de bradut
sucitor
colorant sau pasta de zahar colorata
mulaj din silicon in forma de fundita (cea de la atelier a fost confectionata chiar de Paula).

Grad de dificultate: usor spre mediu.

Timp de lucru: 30 de minute pentru un incepator.

Pasi: 
Pentru inceput, Paula ne-a impartit pasta de zahar. Am lucrat cu 3 culori: alb, verde si rosu.

Atelier pasta de zahar

Am inceput cu pasta de zahar alba.

Atelier de pasta de zahar

Am luat cat o nuca mai marisoara in mana, usor am framantat-o si, mai apoi, cu un sucitor, am intins-o cam de 2-3 mm grosime.

Atelier de pasta de zahar

Cu un decupator in forma de bradut, am apasat.

Atelier de pasta de zahar

Si acum, urmeaza crengutele. Am facut de fapt, niste „volanase” din pasta de zahar: cu bulinute, dungulite, uni, dupa preferinta. Un bradut nu a iesit la fel. Pentru primul volanas am ales culoarea verde. Am intins o fasie, tot cu sucitorul.

Atelier de pasta de zahar.

Cu un cutitas, am facut „tivul” astfel incat sa fie cat mai finisat.

Atelier de pasta de zahar

Dupa ce am obtinut un dreptunghi mai lunguiet- ca sa il descriu asa, l-am incretit cu mana, usor, sa nu apara fisuri in pasta.

Atelier de pasta de zahar

Si uite primul volanas! Cred ca e al vecinei mele, Vicky, am facut si eu fotografii cum am putut :).

Atelier de pasta de zahar.

Si acum, sa trecem la „crengutele” cu buline. Peste o fasie de pasta de zahar alba am pus cateva bobite de pasta de zahar de culoare rosie.

Atelier de pasta de zahar.

Dupa ce am presarat bobitele rosii, usor, am apasat cu sucitorul.. Si, dintr-o data, a obtinut un volanas cu buline.

Atelier de pasta de zahar.

Si iata si un alt model. Nu mai tin minte al cui era. Oana, al tau e volanasul?

Atelier de pasta de zahar.

Dupa bulinute, au urmat dungulitele. Am facut un „snurulet-serpisor” si l-am apasat si pe acesta cu sucitorul pe volanas. In fotografie, e  bradutul colegei mele de banca, Vicky. Asta e, am cam tras cu ochiul…aparatului la tutorialul acesta.

Atelier de pasta de zahar

Ca dovada ca nu e asa de greu, si copiii de 3 anisori au incercat.

Atelier de pasta de zahar

Asa, dupa ce am facut cateva volanase-crengute, am realizat si o fundita, bineinteles, tot comestibila. Am luat un pic de pasta de zahar si am umplut o forma de silicon in forma de fundita. Precum spuneam si la inceputul articolului, e o inventie de-a Paulei.

Atelier de pasta de zahar

Uite asa arata fundita mea:

Atelier de pasta de zahar.

Si pomuletul meu. Cam lunguiet, dar sa zicem ca e primul si , recunosc, nu am avut timp sa il „bibilesc”. Ca am avut si treaba de ajutor de bucatar :). Se scuza Laura!

Atelier de pasta de zahar.

Iar la final, o fotografie cu Paula careia ii multumesc inca o data. Zambarete si cu sortulete :).

Atelier de pasta de zahar

Ii multumesc si Angelei Boartes pentru pasta de zahar pe care o puteti gasi la www.musteriu.ro. E buna! Garanteaza un…musteriu ;).

Si, nu am terminat, sa ma laud cu ce am mai facut si promit tutoriale si la pinguin, fulgisori, si omuletul de zapada.

Atelier de pasta de zahar

Spor la bucatarit! Eu stiu deja ce voi face de Craciun!

Cu drag,

Laura

Daca gasesti acest articol util, te rog sa dai like pe Facebook, s-ar putea sa le fie si altora de folos. 

Comentarii

comentarii