Mesterind la TV

Luna martie sta sub semnul florilor. Dar pana sa se iteasca bine ghioceii si alti vestitori, mesterim noi flori.
Din ce?
Precum stiai deja, in Fabricuta de idei suntem tare inventivi.

Asa ca, de ce sa ne laudam doar pe aici, online, cand am putea-o face si in direct :). Saptamana trecuta am fost invitata La TVR Timisoara impreuna cu alte trei mesterite din grup sa aratam cum putem confectiona martisoare inflorate, cadou pentru dragii nostri. Asadar, miza nu era doar sa ne „rotunjim” ego-ul creator, ci sa aratam si celor de acasa cum pot face si ei la randul lor martisoare.

Asadar, Ina Mazilu, Andrea Istfan, Claudia Ilia si subsemnata, Laura Dumbrava, ne-am pregatit de un atelier  la TV, am dus cu noi toate cele trebuincioase si am facut demonstratii in direct. In termeni mai trendy se numeste happening.

Profit la randul meu de acest articol pentru a-ti face mai bine cunostinta cu „fetele, cochetele”, cum imi place mie sa le mai spun. Asadar, le-am rugat si eu sa se descrie in cateva randuri. (Am in plan o sectiune mai ampla cu interviuri in care vom povesti  mai pe larg).

Pe Ina Mazilu, pasionata de quilling, am cunoscut-o in grupul Beezy mami. Inainte sa vad ce face, m-a atras gingasia ei si atentia la detalii, ca sa aflu ca numele sub care mestereste e…Vesel fluturas (aici vedeti mai multe produse realizate de ea).

In timp ce eram in concediul prenatal mi-am redescoperit o pasiune  uitata undeva in copilarie:  jocul cu hartia. Acum, mi-am dezvoltat ca si hobby crearea de lucruri dragute din hartie: de la felicitari, invitatii de nunta/botez, marturii pana la bijuterii realizate prin rularea fasiilor de hartie, tehnica numita quilling. Este un hobby pe care incerc sa il fac in acelasi timp cu meseria de mamica, chiar daca uneori presupune cateva ore dormite pe noapte, dar il fac cu mult drag. Bucuria este si mai mare cand vad ca prietenele si nu numai apreciaza foarte mult aceasta munca, poarta bijuteriile create de mine si ma incurajeaza sa descopar si alte modele.

Pe Andrea Istfan am cunoscut-o la un atelier de creative coaching, organizat anul trecut, in vara. Mare mi-a fost surpriza cand in sala a intrat o mamica purtand la piept, in wrap ( sper ca zic bine, ca tot incurc sistemele de purtare) un baietel de cateva luni. Recunosc, la inceput, am pus sub semnul intrebarii cum se va/vor descurca timp de trei ore. Pastrez si acum imaginea cu ea si Mihaita, blandetea si linistea dintre cei doi, la ceas de seara, printre tehnicile de coaching. Minunatiile pe care le tese la propriu din margele le gasiti aici, pe blogul ei. 

DSC_0441

Sunt mamica a doi copii, o fetita si un baietel si, fiind in concediu, mi-am reluat un hobby mai vechi: margelele. „Margelesc” din 1999, invat tot timpul tehnici noi, dar lucrez si in tehnicile de baza ale portului osenesc – pe care vreau sa le si documentez in viitor. Lucrez pentru placerea mea, dar si pentru a da un exemplu copiilor in materie de creatie.

Si pe Claudia Ilia am cunoscut-o la un alt atelier de al meu. De formare inginer, obisnuieste de o vreme buna sa ne indulceasca viata, la propriu. Spicuiesc cateva randuri din ce mi-a trimis. Mai multe informatii despre ce face gasiti pe blogul ei.

DSC_0467
Cand criza financiara a atacat si Romania, nefericirea a facut sa fiu trecuta in somaj. M-am obisnuit greu cu somajul, cu situatia in care fusesem pusa. Aveam impresia ca totul s-a daramat.

Dar cand ai prieteni pe langa tine, si care stiu ca din mainile tale mai iese si altceva bun (si aici ma refer la mancare si prajituri), nu numai proiecte de inginer, asta m-a incurajat sa merg in directia Gastronomie. Asa am revenit la prima dragoste, bucataria.

Pasiunea pentru gatit mi-a readus in viata bucuria, bucuria de a ma redescoperi pe mine, bucuria de a-i face fericiti pe cei din jurul meu. Tot asa a luat nastere si blogul meu. A crescut incet, odata cu mine, am invatat tehnici noi, retete noi, am descoperit mirodenii si inca descopar. Inca invat, si nu ma satur!  Scriu pe blog cu multa bucurie, si incerc sa arat si celorlalti ca bucataria nu e un loc ingrozitor.

Tot din pasiune, am incercat torturi si prajituri in diverse marimi si forme. Imi place nespus de mult sa fac briose cu arome diferite.  Tot ce am facut pana acum am invatat singura, din imaginatie,  tutoriale sau chiar privind o singura fotografie.

Imi place sa indulcesc viata cunoscutilor si a celor care comanda un tort sau o prajitura.

Imi doresc sa invat cat mai multe din punct de vedere culinar. Imi doresc sa aduc cat mai multe zambete pe fetele prietenilor si celor dragi. Imi doresc, ca undeva, candva, sa existe si un Bistro cu cafea si muffins frumos colorati si cu arome diferite! Si sa te invit pe tine, Laura la un dulce si o cesca de cafea! 

Nu inchei fara a-i multumi lui Andrei Borosovici, gazda emisiunii, pentru invitatia facuta.

 

 

Comentarii

comentarii